Y15 Modified Tayar Besar

If you are trying to find Honda Y15 article and you fails to dwell right here, you can see from several of the articles that may suit your needs right down below. Salah satunya adalah komuniti Rudy Norman sendiri iaitu GTB yang merupakan singkatan kepada Geng Tayar Besar. Kalau boleh, amek jak contoh tayar yang original dari kilang. bike modification GTB. moto dah guna 25 000km so far tiada masalah , just mula2 motor tetiba takleh hidup hantar sc rupanya coil terbalik ??? lepas tu takde masalah dah alhamdulillah. Kalau berminat nak tukar ke tayar lebih besar, eloklah tukar rim sekali. Pandai-pandai lah korang yerr ketuk fender tu bagi rata. Tayar Duro Lc135 , Y15 90/80-17 - Motorcycle Accessories & Parts for sale in Alor Setar, Kedah Find almost anything in on Mudah. Tayar nilah yang menyebabkan motor korang lambat pick-up. Y15 gtb for RM 9 000 at Sungai Besar, Selangor. o ko ooook kk lp po lll. walopun harga mahal ckit berbanding y15zr, tpi berbaloi utk dimiliki, tapi kalo bro lebih selesa menunggang kapcai, perlukan bakul kat depan utk mudah letak helmet or barang2. Happy Buying and Selling!. Pengubahsuaian Saiz Rim dan Tayar pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. download mp3. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. Sebagai contoh kalau guna Sport rim besar tentu tayar tukar size besar gak. Mahu tukar tukar sport rim kecik dekat motor y15zrnak sembur rim sama dengan topidkt mana mahu beli?dekat JL MOTORSPORTS,Pasir Pekan Tumpat Kelantan. Now listing 4327 ads. The C70 was the elder brother of Cub C50, with more power, same cheap economical ride and reliability. Smaller than my y15 Macam. Cara Pam tayar motor sendiri tanpa penyukat tekanan angin Alat penyukat tekanan angin tayar amat memudahkan pengguna motor untuk mendapat sukatan tekanan angin yang tepat. Jadi dah bosan dengan design tu. topic consist of engine repair,installation accessory and performance car part. If you are trying to find Honda Y15 article and you fails to dwell right here, you can see from several of the articles that may suit your needs right down below. GTB Sarawak wujud seawal 2018 dgn kemunculan bbrapa buah jentera 150cc. Tapi ekzos sebenarnya boleh meningkatkan prestasi kereta kita kalau kena cara bikinnya. Skip navigation Geng Tayar Besar 269,460 views. Don't use the same old hashtags, our software automatically detects the top trending hashtags so you can use the best hashtags for your posts every time. Sebabkan saya pakai LC lama, jadi tayar belakang cuma saiz 70/90. pakai cam racing, tukar valve (tapet ekzos ngn enjin same besa), clutch plate, spring racing 2. Y15ZR RUDY GENG TAYAR BESAR. Geng tayar besar Sarawak. Jika anda belum memiliki alat ini bolehlah intai-intai di kedai spare part motor dan jika suka membeli online boleh dapatkan disini. skrg dah bkak satu g bengkel kat taman maluri. Yamaha 135lc ini,ia didatangkan dengan saiz 17inch 1. nak xnk trpksa plak pki tube kat tayar tu. GTB Sarawak wujud seawal 2018 dgn kemunculan bbrapa buah jentera 150cc. Ratchets And Wrenches Recommended for you. Tayar Pirelli Diablo Roso Disc 125ZR saiz besar 267mm Ekor Exciter original Handle balancer Exciter Exhaust cap hitam Skru disc titanium Skru exhaust titanium Skru cap titanium Fork lowered Semua brg beli baru. Walaupun tampak lebih besar daripada NMAX, tetapi berat keseluruhan 11kg lebih ringan (berat Yamaha NVX 155 - 160kg). Maksudnya ketinggian tayar adalah 70 peratus kelebaran tayar itu. Pengubahsuaian Saiz Rim dan Tayar. Kalau ikut rim biasa berukuran 17 inci pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. cari kawan bukan lawan. Mungkin memang sebab motor baru dan saiz tayar besar. Pasal Cut-Off tu tak de masalah, pandaila adjust ada member KTM dia boleh cecah 1XXkm/sejam, kalah Y15 tu, Y15 tu enjin sama dengan FZ150i sebab tu tak laju, dengan tayar belakang besar lagi. tank kondom fiber rm130 6. Y15zr y15 gengtayarbesar tayar besar sbk - Motorcycle Accessories & Parts for sale in Wangsa Maju, Kuala Lumpur Find almost anything in on Mudah. Tetapi kebenaran hukum tersebut hanyalah secara keseluruhan sahaja. Lokasi KB Harga Mati 012 2092 430. Call servis centre, katanya biasa motor baru. Sebabkan saya pakai LC lama, jadi tayar belakang cuma saiz 70/90. Size tayar dan rim anda besar atau kecil Antara ekzos yg mempunyai cutting standard Y15 adalah:-1. Geng tayar besar Sarawak. o ko ooook kk lp po lll. Tayar yang oversize tapi rim kecik akan menjadikan tayar menjadi doughnut. 6 dibahagian hadapan. 6 (depan disc 4screw) Rim Enkei siap Tayar bearing bush semua baru. Tentu saja untuk desain eksteriornya tampak begitu mewah dan sporty. Ray Hurairah 8 March at Factory tetapkan Cut Off untuk panjangkan jangka hayat enjin, kita pulak nak pendekkan. Please try again later. kalau nak tukar boleh pakai 4 clutch plate sahaja. Lokasi KB Harga Mati 012 2092 430. tp pkerja dia boleh cucuk lubang g bagi besar g plak. Sempadan antara tayar yang haus dan belum haus akan tinggi melebihi 5mm. pilih saiz spoket yang tepat akan membuatkan motor lebih lancar dan lebih seronok dinaiki Motor nak ringan sedap tunggang pilihlah saiz spoket yang tepat. 3-Pastikan tayar yang dipasang sesuai dengan ruang tayar pada kereta. GTB (Geng Tayar Besar) has 42,152 members. Memang betul 'hukum ibu jari' menyatakan semakin lebar tayar motorsikal anda, semakin besar permukaan tayar yang menyentuh jalanraya. GTB (Geng Tayar Besar)のメンバー41,792人。custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. tank kondom fiber rm130 6. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. $10,000 MOST EXPENSIVE MOPED SCOOTER Motorbike ever built! (MotoGP M1 Movistar replica). List download link Lagu MP3 Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar gratis and free streaming full album terbaru Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar mp3 download. Saiz 70/90-17. GTB (Geng Tayar Besar) ha 41. Automotive Parts Store. Tayar tanpa tiub 110/80-14 (depan); 140/70-14 (belakang). Geng tayar besar Sarawak. cari kawan bukan lawan. So, lenggokkan dan goyangan dia masa bergerak tu terasa mantap dan confident. Sebahagian besar responsif. Geng Tayar Besar Добавлен 15 авг 2018. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. Kena tukar tayar belakang tu kecil lagi dari saiz 120/70 atau 130/170 kepada 110 atau 100/80. 5(a) trd spec 2015 di shah alam,malaysia. Kalau pancit, terpaksa panggil tow truck. Check out the latest breaking Lebanon and world news headlines. my, Malaysia's largest marketplace. Harga sebuah tayar run flat untuk size untuk E90 ni mececah RM1,200 sebiji. HAF J 19 December at Tayar yang oversize tapi rim kecik akan menjadikan tayar menjadi doughnut. Berkemungkinan besar ini adalah kerana ia menggunakan tayar hadapan lebih besar (bersaiz 90/80), dan suspensi belakang juga telah ditala semula. This feature is not available right now. Juad leman terima kasih kerana bagitaw saya. Listen or download Geng Tayar Besar Upgrade music song for free. How to Repair Damaged Clear Coat - Auto Body Repair Hacks Revealed - Duration: 15:55. The Honda C70 is a 4-stroke 72cc OHC street motorcycle manufactured by Honda between 1970 and 1984, which replaced the similar C65 model. Nombor 70 ialah nisbah aspek (aspect ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding lebarnya. GTB (Geng Tayar Besar) ha 41. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Tips pemilihan bunga tayar untuk motor untuk lebihan grip. Tayar : Confirm kena tukar lain. demak skyline 200 motor besar 200cc mampu milik Demak Skyline 200 memang cantik dan nampak sporty JENAMA motosikal tempatan Demak di pasaran ketika ini boleh dikatakan menawarkan pelbagai model yang menarik, antaranya termasuklah jentera ‘naked’ dengan enjin 200cc dan harga yang memang berbaloi dan mampu milik. Full Spec interior Modified - spec 62 - jek rod 4mm - crankshaft racing - head 19/22 siap nastyportflow - exhaust cardinal racing size 32mm - spring valve racing - blok new uma racing - ECU TuneBoss - rod esr - oil pump racing - coil & plug uma - throttle body racing size 34 - radiator cooler racing kipas besar - clutch racing - magnet racing. Terutama yang selalu bawa beban berat besarkan mata saiz spoket anda hari ini. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. moto dah guna 25 000km so far tiada masalah , just mula2 motor tetiba takleh hidup hantar sc rupanya coil terbalik ??? lepas tu takde masalah dah alhamdulillah. Cuma sayang duit jer takut kena saman. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. slalu pakai topspeed,minyak kuat. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Download lagu Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar MP3. Hong leong Yamaha Motor (HLYM) telah mendedahkan harga Yamaha Y15ZR V2 hari ini, di mana kapcai berkenaan akan dijual pada harga cadangan RM8,168, tidak termasuk cukai jalan dan yuran pendaftaran. Y15 dan RS150 tak semestinya tukar sprocket je untuk laju. Jangan ingat mau nampak cantek jak :) 3) Tengok spesifikasi tayar. Listen or download Geng Tayar Besar Upgrade music song for free. Standard stock kilang. Cuma, bila berlaku coolant leakage (leakage cecair coolant berlaku dengan senyap, sampai mak mertua lalu pun tak perasan, dia tak menitis ke lantai tapi masuk ke dalam minyak hitam) cecair coolant akan bercampur dengan minyak hitam dan akan mengakibatkan enjin jem bila dah terlewat. Trending Hashtags. Kena hati2 jaga lah. 0:13 · 2,676 Views. Berkemungkinan besar ini adalah kerana ia menggunakan tayar hadapan lebih besar (bersaiz 90/80), dan suspensi belakang juga telah ditala semula. (cakap kat org padahal aku sendiri bawak laju. arm rd r15 fz150i rm480 2. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. Ada saya ceritakan dalam blog saya ni. Salam bro, cun bro pakai rim 17" ;) sy nak tanya pasal sy skang pakai rim rota 16". arm banana rd fz150i rm300 3. Kalau saiz rim dan tayar terlalu besar, ada kemungkinan tersentuh semasa kereta membuai sewaktu melepasi ‘bump’ yang besar, atau ketika membawa penumpang dan barangan penuh. Yamaha 135lc ini,ia didatangkan dengan saiz 17inch 1. (cakap kat org padahal aku sendiri bawak laju. Pada pengalaman saya, semakin besar saiz piston yang digunakan, semakin tinggi HP anda,  bagi sesiapa yang beminat nak main highway, nakkan top speed jahat, seharusnya aim pakai blok besar, dan dapatkn 30HP keatas kalo nak dapatkan top speed 180 km/h keatas lebih  mudah. Tapi ekzos sebenarnya boleh meningkatkan prestasi kereta kita kalau kena cara bikinnya. Kalau saiz rim dan tayar terlalu besar, ada kemungkinan tersentuh semasa kereta membuai sewaktu melepasi 'bump' yang besar, atau ketika membawa penumpang dan barangan penuh. Pelbagai jenis bunga tayar memberikan grip pada permukaan jalan yang berbeza. GTB (Geng Tayar Besar) has 42,152 members. Maybe that would help with maneuverability And theres step up on the seat. Tayar : Confirm kena tukar lain. List download link Lagu MP3 Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar gratis and free streaming full album terbaru Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar mp3 download. Keupayaan Enjin adalah standard atau dah modified 2. RM2200 Trade in sport rim standard warna itam skali tayar top up rm2000 X urgent - 0178556325 (Daus). Berkemungkinan besar ini adalah kerana ia menggunakan tayar hadapan lebih besar (bersaiz 90/80), dan suspensi belakang juga telah ditala semula. Harga sebuah tayar run flat untuk size untuk E90 ni mececah RM1,200 sebiji. 5,562 likes · 80 talking about this. Ada saya ceritakan dalam blog saya ni. Tayar binaan radial tidak mempunyai tiub dan memberi prestasi lebih bagus. my, Malaysia's largest marketplace. Biasanya tayar dengan nisbah aspek 55 ke bawah diklasifikasi sebagai tayar profil rendah. Hong leong Yamaha Motor (HLYM) telah mendedahkan harga Yamaha Y15ZR V2 hari ini, di mana kapcai berkenaan akan dijual pada harga cadangan RM8,168, tidak termasuk cukai jalan dan yuran pendaftaran. Ada saya ceritakan dalam blog saya ni. lampu fz 2014 rm180 5. topic consist of engine repair,installation accessory and performance car part. Selain menukar suspension, spring dan menambah ketinggian kereta, cara DIY lain masih boleh digunakan iaitu dengan melipat body fender pada wheel arches bay. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Panel digital sepenuhnya untuk paparan informasi seperti kelajuan, rpm, takat minyak dan operasi VVA. Ada sticker pantul y15 siap warna putih, Prefer cod la senang, klang and shah alam Rim pon ada kotak xde la susah kan nak angkut dua2 atas moto Apa2 pm je tq. Tempat penutup tangki minyak tertutup rapi dengan ciri keselamatan. Gtb ride ysuku yamaha y15 honda rs motorcup superbike roadtrip. rfs15 lagi berbaloi , standard je dah lagi laju dari y15 just kena kental jela pakai rfs ni orang pandang sebelah mata je. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. Trending Hashtags. Nombor 82 melambangkan indek keupayaan mengangkut berat tayar itu. perlu berhati-hati sikit ketika memperlahankan motosikal terutama ketika jalan basah dan licin. Boleh tukar tayar kalau mau dapat bacaan tepat tapi kena modified enjin dan ada kaitan dengan eksos. 5) untuk di jual, Condition takde gelong bearing ori. Geng tayar besar sarawak, Kuching, Malaysia. Keupayaan Enjin adalah standard atau dah modified 2. tapi at the end, Anda akan rasa effectnya pada topspeed. kalau air banjir masih cetek paras bawah betis boleh redah banjir tapi kena guna gear rendah. rfs15 lagi berbaloi , standard je dah lagi laju dari y15 just kena kental jela pakai rfs ni orang pandang sebelah mata je. A GUIDE TO RESTORING CAR PAINT- (paint decontamination, paint correction & paint protection) - Duration: 23:02. bro ada idea tak mcm mana sy nak elak tayar sagat body. Y15zr y15 gengtayarbesar tayar besar sbk - Motorcycle Accessories & Parts for sale in Wangsa Maju, Kuala Lumpur Find almost anything in on Mudah. Download CEPAT dan MUDAH. my, Malaysia's largest marketplace. Rim standard y15, (1. Swing arm R6 pnp Y15 Tfork set suspension Sport rim Black (F 3. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. Of late, there has been a disturbance in the Malaysian web sphere about motorcycle modifications, especially after the police and JPJ have come out to say they will be cracking down on transgressors. Jangan ingat mau nampak cantek jak :) 3) Tengok spesifikasi tayar. Tak yah nak tipu diri sendiri, Skype tahu korang tak tahu pasal tayar korang. (cakap kat org padahal aku sendiri bawak laju. cari kawan bukan lawan. Yamaha 135lc ini,ia didatangkan dengan saiz 17inch 1. "Berdasarkan pemerhatian saya baru-baru ini di Johor dan Wangsa Maju, didapati lebih 30 peratus lori dan trak besar menggunakan tayar ini yang sangat tidak sesuai dengan cuaca di negara kita. Kalau pancit, terpaksa panggil tow truck. Gtb ride ysuku yamaha y15 honda rs motorcup superbike roadtrip. Pengubahsuaian Saiz Rim dan Tayar pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. Harga sebuah tayar run flat untuk size untuk E90 ni mececah RM1,200 sebiji. Kalau takde pun tidak mengapa. shohaime ,puchong perdana,selangor. Y15ZR RUDY GENG TAYAR BESAR. RM2200 Trade in sport rim standard warna itam skali tayar top up rm2000 X urgent - 0178556325 (Daus). beli sewa beli>>toyota vios 1. Tgk nasib jugak lah. pengubahsuaian saiz rim dan tayar dibenarkan dengan syarat mengikut had spec yang ditetapkan. Hal ini akan merugikan pengguna tersebut kerana kadar kegunaan tayar adalah tidak maksimum dan hanya akan haus dibahagiannya tengah. A GUIDE TO RESTORING CAR PAINT- (paint decontamination, paint correction & paint protection) - Duration: 23:02. BAGAIMANA MEMILIH SPORT RIM YANG CANTIK DAN SESUAI? Elvin wrote: Hi KDi, nak tanya pendapat sikit, i pakai honda city 2009, original rim 16'. Kalau saiz rim dan tayar terlalu besar, ada kemungkinan tersentuh semasa kereta membuai sewaktu melepasi ‘bump’ yang besar, atau ketika membawa penumpang dan barangan penuh. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Cara Pam tayar motor sendiri tanpa penyukat tekanan angin Alat penyukat tekanan angin tayar amat memudahkan pengguna motor untuk mendapat sukatan tekanan angin yang tepat. cari kawan bukan lawan. Cons : harga boleh tahan dan ada cluth. Semakin laju semakin yakin. Jika anda belum memiliki alat ini bolehlah intai-intai di kedai spare part motor dan jika suka membeli online boleh dapatkan disini. 5) Tayar depan size 110 Tayar belakang size 150 Plate disc besar depan Mudguard gp Jual 1 set terus, jualan kecewa org umah x suka. Sudah tentu ianya mempercepatkan jangka hayat tayar anda. WALLPAPERS Y15ZR MODIFIED - Hafiz M 30 August at Kena buat wiring sikit Pastikan Air Filter bersih, Spark Plug bagus, tekanan angin tayar cukup, tayar tak berat dan tersangkut pada. Kena tukar tayar belakang tu kecil lagi dari saiz 120/70 atau 130/170 kepada 110 atau 100/80. #radiator #racing #Espada #lc135 #y15zr #rs150r LC135 Suitable for all all model lc135 V1-V5 - Buy Radiator racing espada LC135/Y15 Y15ZR/RS150 tebal & besar. Cara Pam tayar motor sendiri tanpa penyukat tekanan angin Alat penyukat tekanan angin tayar amat memudahkan pengguna motor untuk mendapat sukatan tekanan angin yang tepat. We can build the molds and fixtures. Pada pendapat kami, dengan pasaran motosikal yang semakin terbuka dan maklumat mudah akses, Benelli sememangnya miliki potensi besar untuk menguasai pasaran moped tempatan jika kena caranya. bro ada idea tak mcm mana sy nak elak tayar sagat body. Tayar yang bergerak di bawah tekanan angin rendah akan mengalami kenaikan suhu dan pengurangan kemampuan membawa beban akibat lenturan dinding sisi yang berlebihan. Lagi satu, saiz tayar pun tak begitu mudah di cari. Dayana Roza ride Y15 (SALMAN) ok ke kureng? Project R15M artofspeed2019 gengtayarbesar - Kaki corner 20k rides /Sunmori Bandung / R15 pakai kit R1M custom by R-Mod. bengkel kereta / tayar / aksesori / audio Najjah Dinar Enterprise (Burhan Tayar) - Pusat Tayar & Auto Servis Kasim Besi Belimbing - Menjual, Membaiki & Mencucui Kenderaan. Download Lagu Yamaha Y15 Custom Geng Tayar Besar Gratis. GTB (Geng Tayar Besar) ha 41. GTB (Geng Tayar Besar) has 42,152 members. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. tank kondom cobra abs rm150. Juad leman terima kasih kerana bagitaw saya. my, Malaysia's largest marketplace. Mad_gengtayarbesar-GTB. Trending Hashtags. Honda Y15 - I realize that you're trying to find articles on our blog within the headline Honda Y15 of choices of articles that we got. 5 degree itu kepada adjustable camber -1. Manakala Jika ditukar kepada saiz besar, Torque akan menurun. Tukar Tayar Dengan Goodyear Dan Anda Mungkin Bawa Pulang Honda City! 10 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Ducati Diavel 1260 S Baharu! Minuman Yang Terbaik Dan Yang Perlu Anda Elakkan Untuk Kekal Hidrat Simbol Tayar Motosikal Dan Makna-Maknanya Tayar Perlumbaan Pirelli Diablo Supercorsa SC1 Untuk Motosikal Berkapasiti Kecil Jadilah Pengguna Yang Bijak Dalam Memilih Tayar. Harga Yamaha R25 sendiri tak jauh beda alias mepet mepet dengan harga dari para pesaingnya yang sudah disebutkan di atas tadi. Skip navigation Geng Tayar Besar 269,460 views. lagi power. Assalamualaikum bro Ushalagi. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar tayar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. Kalau pancit, terpaksa panggil tow truck. Top speed gua kat gear 4 habis pulas boleh go sampai 239 km/h GPS. ? adakah sy kena tukar tayar 195/45/16 atau sy kena pakai adjustable? tq bro. arm alloy fz150i rm230 4. assalam tuan eagle eye lampu dada utk y15 & LC135 ring ada kaler merah dan biru cod lrt cheras or pos rm15 PM whatapps saya no ni jika berminat tekan je li Chat untuk Membeli. Lagi satu, saiz tayar pun tak begitu mudah di cari. Jadi, menukar step terlampau besar berisiko mengorbankan pecutan dan juga kelajuan maksimum. Sudah tentu ianya mempercepatkan jangka hayat tayar anda. demak skyline 200 motor besar 200cc mampu milik Demak Skyline 200 memang cantik dan nampak sporty JENAMA motosikal tempatan Demak di pasaran ketika ini boleh dikatakan menawarkan pelbagai model yang menarik, antaranya termasuklah jentera ‘naked’ dengan enjin 200cc dan harga yang memang berbaloi dan mampu milik. Salah satu keunikan perlumbaan touring dimana ianya sering mengguna pakai kenderaan-kenderaan heavily modified yang pada asalnya banyak berada di jalan-jalan raya. Kedai penjual helmet. Harga sebuah tayar run flat untuk size untuk E90 ni mececah RM1,200 sebiji. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Paten alur pendek pula, walaupun kurang efektik untuk mencengkam jalan basah, berfungsi sebagai ruang fleksibiliti yang membolehkan jejak tayar berubah bentuk. Boleh saya tau kalau 110/80 rim 18 tayar tayar nampak besar tak?. Yamaha Y15 Custom (Geng Tayar Besar) Honda Rs150R and Yamaha Y15 Modifikasi. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. rfs15 lagi berbaloi , standard je dah lagi laju dari y15 just kena kental jela pakai rfs ni orang pandang sebelah mata je. Amateur Sports Team. Y15ZR & RS150R Modified Gear Lever. Tayar binaan radial tidak mempunyai tiub dan memberi prestasi lebih bagus. lagi power. Kena tukar tayar belakang tu kecil lagi dari saiz 120/70 atau 130/170 kepada 110 atau 100/80. haha) Kebanyakan tayar mempunyai kod dan 'marking' di sebelah wall tayar. Nombor 70 ialah nisbah aspek (aspect ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding lebarnya. Mad_gengtayarbesar-GTB. Exclusive interview with Founder Geng Tayar Besar, Rudy Norman. Geng tayar besar sarawak. Walaupun tampak lebih besar daripada NMAX, tetapi berat keseluruhan 11kg lebih ringan (berat Yamaha NVX 155 - 160kg). Mengenai saiz tayar, perhatikan pula rangkaian nombor dan huruf yang bercetak timbul pada permukaan tepi tayar. o ko ooook kk lp po lll. Geng Tayar Basar in KL thank bossku Rudy Norman Rafiqush Shahir Abd NDon Raff Ramos #ComstarMalaysia #Xtero #Kingdrag #berknock #xfilp_thailand #ptk. P/S : Dalam hati mcm berkenan Y15 sebab tayar belakang besar ncm sesuai je bawak 2 orang. Jadi, meh sini baca info pasal tayar nie sebab tayar juga adalah salah satu faktor penyebab kemalangan selain sikap korang kat atas jalan raya. Berkemungkinan besar ini adalah kerana ia menggunakan tayar hadapan lebih besar (bersaiz 90/80), dan suspensi belakang juga telah ditala semula. Barang Kereta / Aksesori. Di benarkan menukar rim biasa kepada rim sport atau menukar tayar betiub kepada tayar tanpa tiub. Hong leong Yamaha Motor (HLYM) telah mendedahkan harga Yamaha Y15ZR V2 hari ini, di mana kapcai berkenaan akan dijual pada harga cadangan RM8,168, tidak termasuk cukai jalan dan yuran pendaftaran. #y15zr #lc135 #Lagenda Shaft Tayar front suitable for all model kapcai Yamaha - Buy Y15 LC135 SRL115 front Tayar shaft accessories (mio-short). Kalau boleh, amek jak contoh tayar yang original dari kilang. A GUIDE TO RESTORING CAR PAINT- (paint decontamination, paint correction & paint protection) - Duration: 23:02. Salam bro, cun bro pakai rim 17" ;) sy nak tanya pasal sy skang pakai rim rota 16". 544 Mitglieder. Keupayaan Enjin adalah standard atau dah modified 2. arm rd r15 fz150i rm480 2. Geng Tayar Besar 235,965 views. *korek blok (seeloknye pakai blok kriss 100) dan pakai piston besar. Motorcycle Dealership. 5,562 likes · 80 talking about this. Sudah tentu ianya mempercepatkan jangka hayat tayar anda. Tayar Duro Lc135 , Y15 90/80-17 for RM 50 at Alor Setar, Kedah. Top speed gua kat gear 4 habis pulas boleh go sampai 239 km/h GPS. Listen or download Geng Tayar Besar Upgrade music song for free. sagat tetap akan sagat pada body, boleh rosak bunga tayar. ? adakah sy kena tukar tayar 195/45/16 atau sy kena pakai adjustable? tq bro. As a top-selling machine in the 150 cc supercub category, the 2017 Yamaha Y15ZR comes with new colours and graphics for the current year, and its price remains unchanged from RM8,361, including. shohaime ,puchong perdana,selangor. Lc135 tayar below rm100 many choices can choose except u memilih nak pakai tyre mahal. Biasanya tayar dengan nisbah aspek 55 ke bawah diklasifikasi sebagai tayar profil rendah. y15zr Fi modified/racing malaysia 2. Maksudnya ketinggian tayar adalah 70 peratus kelebaran tayar itu. Elok lagi gunakan rim dan size tayar asal lagiKalau guna Sport rim besar tentu tayar tukar size besar gak. custom mopard y15 rd150 benelli sym honda look c70 dll. Cuma sayang duit jer takut kena saman. GTB Sarawak wujud seawal 2018 dgn kemunculan bbrapa buah jentera 150cc. tayar depan diablo rosso 120/70 tayar belakang michelin pilot street 140/70. Sportrim y15 mau dilepaskan fullset bush bearing valve tiup dan tayar! JUST PLUG AND PLAY TAKYAH pening2 boleh terus guna. sagat tetap akan sagat pada body, boleh rosak bunga tayar. Jentera ni Jepun yang reka, pada saya itu dah cukup meyakinkan. Kedai penjual helmet. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. Trending Hashtags. "Berdasarkan pemerhatian saya baru-baru ini di Johor dan Wangsa Maju, didapati lebih 30 peratus lori dan trak besar menggunakan tayar ini yang sangat tidak sesuai dengan cuaca di negara kita. Ada 2 masalah yang dilihat atas cadangan tersebut. Mengenai saiz tayar, perhatikan pula rangkaian nombor dan huruf yang bercetak timbul pada permukaan tepi tayar. Mungkin memang sebab motor baru dan saiz tayar besar. 3-Pastikan tayar yang dipasang sesuai dengan ruang tayar pada kereta. cari kawan bukan lawan. Y15zr y15 gengtayarbesar tayar besar sbk for RM 5 300 at Wangsa Maju, Kuala Lumpur. Mohon pendapat dan pengalaman korang. Ramai yg modified ekzos kerana nakkan bunyi, ada yg kerana nakkan bentuk sport kat blakang keta diorg, kononnya lagi besar lobang ekzos, lagi ganas la ada jugak yg advance sket ubahsuai ekzos utk tambah pick up keta diorg. shohaime ,puchong perdana,selangor. jgn la terlalu kecil atau terlalu besar yang mana membahayakan penunggang itu sndiri. Geng Tayar Besar 235,965 views. Honda Y15 - I realize that you're trying to find articles on our blog within the headline Honda Y15 of choices of articles that we got. Tayar yang bergerak di bawah tekanan angin rendah akan mengalami kenaikan suhu dan pengurangan kemampuan membawa beban akibat lenturan dinding sisi yang berlebihan. Y15 dan RS150 tak semestinya tukar sprocket je untuk laju. Pandai-pandai lah korang yerr ketuk fender tu bagi rata. Geng tayar besar sarawak. Nombor 70 ialah nisbah aspek (aspect ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding lebarnya. Gtb ride ysuku yamaha y15 honda rs motorcup superbike roadtrip. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu. Jika ingin menukar kepada tayar dengan diameter lebih besar, anda juga perlu menukar rim kepada diameter sama. Bunga tayar agak besar, jadi 'area of contact' antara tayar dengan jalan agak kurang terutama pada bahagian tengah tayar. YY Pang Ekzos tersebut mempunyai diameter manifold exhaust yg. download mp3. Skip navigation Geng Tayar Besar 269,460 views. A) kalau kereta kita dah buat lowered kasi rendah, ada pakai spring sport, absorber sport yang tapak rendah, atau spring potong atau sport rim besar kedai tayar selalunya akan advice menukar camber screw asal standard -0. Meter kelajuan motosikal ini adalah maksimum 100 km/j sahaja tetapi selesa digunakan ketika kelajuan dalam lingkungan 45km/h hingga 70 km/h. Jadi dah bosan dengan design tu.